zaterdag 12 juli 2014

Recrea++ Soissons - Peronne 115 km

Vandaag onze eerste volledige droge rit gehad sinds vier dagen, de zon scheen zelfs 's morgens in Soissons. Van de  Aisne naar de Somme via Compiègne en de Clairerie de l'Armistice.  Het museum hebben we wel niet bezocht. De deelnemers genoten wel van de historische duiding  over de wapenstilstand die begeleider Marc gaf.
Voor onze middagpauze konden we opnieuw rekenen op Fons en Rudi : de koer van de Ecole- Mairie van Cannectancourt  mochten we gebruiken en het toilet binnen.  Omdat het toch droog was hadden we daar geen probleem mee. Hopelijk is het morgen droog en kunnen we buiten eten op een picnicplaats.


Na de middag reden we langs en door de eindeloze Picardische graan- , labbonen-, erwten- , aardappel- en vele andere velden.  Frankrijk is echt een landbouwland merken we hier.  De dorpen worden wel groter en talrijker, we merken dat we in de vlakte gekomen zijn.  Dat ervaren we ook aan de benen, want de beklimmingen zijn kort en eerder vals plat geworden.
De sfeer in de groep is top en gezellig !  Iedereen rijdt naar zijn mogelijkheden, bergop of bergaf, tegen wind, in de regen of op soms slecht bolllend wegdek. Chapeau voor  Marc, Jos, Rik, Nora, Paul, Leen, Paul, Victor, Luc, Marie-Josée, Marie-Louise, Jef, Erik, Lieve, Jan en Willy.
En het eten dat we voorgeschoteld krijgen is werkelijk van hoog niveau (en lekker uiteraard). Bedankt Rudi en Fons voor jullie inzet en vriendelijkheid.

Rond 17h zijn we dan in Peronne aan ons hotel aangekomen. Tijd om ons te verfrissen en tijd voor sommigen om tot in de stad te fietsen voor de aperitieftijd aanbreekt.
Morgen een korte rit naar Arras met tal van bezienswaardigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten