zondag 13 juli 2014

Recrea++ Peronne Arras

De weergoden zijn ons weer niet gunstig gezind geweest vandaag. Van bij het vertrek hadden we regelmatig motregen.Langzamerhand werd die  heviger , zodat we onze plannen om  onze middagstop in Thiepval te houden moesten  wijzigen.


Tijdens onze korte stop aan Delville Wood Cemetary (Zuid-Afrikaans), hadden we het geluk een Oekrainse Fransman tegen
te komen die ook plaatselijke gids is. Hij vertelde ons over de Schotse "Voetbal"Brigade (McCrea Brigade) die er gevochten had in 1916 en nog veel interessante detail.
Daarna ging het nog harder regenen.
Gelukkig hadden Fons en Rudi reeds vroeg een gemeentezaaltje aangeslagen in Pozières. Om  10 na elf kwamen we daar al aan, volledig uitgeregend en verkleumd. De meesten verwisselden dan maar van kleren.


We kregen opnieuw  overvloedig, gevarieerd en lekker eten van onze mannen.  De Maire kwam nog even op bezoek. Hij vertelde dat hij in zijn jongere jaren ook een cycliste was geweest : 4 keer Paris-Roubaix, les Trois Ballons etc. Hij begreep dus maar al te goed hoe wij ons voelden in zo een weer.

Even waren de weergoden ons gunstig gezind bij het vertrek na het middagmaal, maar tijdens het bezoek aan Thiepval werden we nat. Daarna spanden ze ons een val door plots overvloedig zon te geven, om ons na  de begraafplaats van Ancre op zo'n stortbui en wind te trakteren dat we binnen de minuut doornat waren en moesten schuilen bij een hereboerderij.

Toen besloten we het Front te laten voor wat het is, want we voelden ons zelf al wat als die arme frontsoldatens in weer en wind. De kortste weg naar Arras was nog lang genoeg. Om half vier waren we aan het hotel. Blijkbaar had het in Arras weinig of niet geregend!
Tijd nu voor een douche, een stadsbezoek, de (voor)laatste (?) apero en dan de wereldbeker voetbal. Benieuwd wie er wint, en daar bedoel ik mee : wie de pronostiek zal winnen die we gisterenavond hebben ingevuld !
Hopelijk morgen eindelijk een droge zonnige dag in (Frans)Vlaamse Velden !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten