vrijdag 11 juli 2014

Recrea++ Reims- Soissons 95 km

La grande Boucle, die gisteren aankwam in het centrum van Reims hebben we niet gezien, maar de kathedraal zijn we wel gaan bezoeken.  Dwars door Reims, waar toch nog wat sporen van de doortocht te zien waren.  Via het kanaal Aisne-Marne reden we naar de Chemin des Dames.
In Craonne, een klein dorp vlak bij het begin van de Chemin des Dames, kregen we het volledige Hotel de Ville ter onzer beschikking van de Maire, inclusief het zicht op twee maquettes van de slag bij Craonnen in  1814 (Napoléon) en 1914-18.
De regengoden waren ons goedgezind want ze  hebben gewacht tot we onze lunch binnen namen, alvorens los te barsten in een grote bui. Die was gelukkig na een uurtje over en we konden onze rit in de namiddag relatief droog verderzetten. 


Langs de Chemin des Dames stopten we nog aan Le Plateau de Californie en het Mémorial van Cerny-en-Laonnois. De dag ervoor heeft Président Hollande er nog een krans neergelegd op de Franse Militaire begraafplaats. Die lag wat scheef , dus hebben we die opnieuw  recht neergelegd. Jammer dat hij er ook geen heeft gelegd op het ernaast gelegen Duitse Kriegsfriedhof …. Wist  je trouwens dat langs de hele 21 km die de  Chemin des Dames lang is,  er korenbloemen zijn ingezaaid én in bloei stonden? Voor de Fransen is die bloem blijkbaar het symbool van WO I, zoals dat voor de Britten de klaproos is.  Na 95 km bereiken we relatief droog ons hotel in Soissons. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten