vrijdag 11 juli 2014

Recrea ++ Verdun Reims 129 km

Gelukkig was het gisterenmorgen droog.  Omdat we toch Verdun niet konden verlaten zonder het Ossuaire de Douaumont te bezoeken zijn we daar nog naar toe gereden en via Charny sur Meuse terug aangesloten op onze route. 129 km stond in het draaiboek, onze langste rit. 
Onze onvolprezen Fons en Rudi slaagden er opnieuw in om een burgemeester warm te maken voor ons project en zo konden we opnieuw in de  gemeentelijke feestzaal van Binarville ons super lekkere middagmaal verorberen. Het verhaaln van “The lost Battalion” en van “Cher Amie”  zorgde voor de ‘petite histoire’ over WO I.

Heel wat ‘Villages Détruits’ lagen op ons traject, onder andere Morronvilliers waarvan we alleen nog een halve grafsteen vonden van een overledende  uit 1895!
Bij het naderen van Reims konden we ons verheugen in verschillende wijngaarden. Dat gaf ons moed om de kou, de tegenwind, het echt valse plat én de slechte asfalt te trotseren, want we wisten dat om 19u15 Champagneboer Bonet ons zou vergasten op een degustatie in het hotel. Met dank aan Luc die dit heeft geregeld.  ’t Moet gezegd, na 3 proevertjes waren we  wat zweverig en konden we alles aan. Laat rit 6 naar Soissons maar komen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten