zondag 20 juli 2014

Regen, onweer, 7 lekke banden.. maar alles met de glimlach

groep 2  van 20 juli - 2 aug 

“Met die mannen en vrouwen kan je naar den oorlog trekken”. Deze uitspraak past wonderwel bij de fietsgroep die vandaag in Ieper startte voor hun tocht,van 1800 km langs de westelijke frontlijn van WOI, naar Trieste. Regen, wind en onweer namen ze  tijdens de 185 km lange tocht, letterlijk met de glimlach.
Het bijwonen van de Last Post de avond voordien zette onmiddellijk de juiste sfeer. Ingetogen maar met veel enthousiasme namen ze deel aan het eerbetoon voor de  gesneuvelden aan de Groote Oorlog. De inspiratie en de energie van dit moment waren vanmorgen bij het vertrek duidelijk waarneembaar.  
Onder een grijs wolkendek trok de karavaan, na een halte onder de Menenpoort, zich op gang. Het begin van de eerste etappe die ons na 185 km tot in Péronne zou brengen.
Na een uurtje verkleurde de wolkenmassa van grijs naar zwart en werden de hemelsluizen voor de eerste keer opengetrokken. Het kon het enthousiasme in de groep nauwelijks temperen. Zonder morren werd er verder gepeddeld. Zelfs toen de patroonheilige van de platte banden zich aan het werk zette en 7 maal toesloeg, werd dit zonder verpinken aanvaard en opgelost.
Na 185 km trokken we de remmen dicht. Een uitstapje naar de nabijgelegen carwash, voor het reinigen van de zwaar besmeurde fietsen, was voor velen een noodzakelijkheid. Een picon-vin Blanc, tijdens de receptie, spoelde al het water van de dag ineens door. Morgen wordt het beter, niet???
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten