zondag 1 juni 2014

YES

We zijn net aangekomen in Compostela. Ook weer een heerlijke dag geweest. Wat een groep, wat een ervaring !
Julien brieft zijn pelgrims en waarschuwt hen voor de overmoed van de laatste rit

We werden gisteren in het hotel in Portomarin heerlijk verrast met een " La Queimada "

LA QUEIMADA is een tradionele Galicische (Noord- Spanje) drank, en stamt volgens de overlevering uit de tijd, toen werd begonnen met de bouw van de Katedraal in Santiago de Compostela, dus zo ongeveer in de 11e of 12e eeuw.En het recept werd doorgegeven van vader op zoon.
Het eerste wat er nodig is voor deze heerlijke traditionele drank is een vuurvaste aardewerk pot,of pan (maar met een ijzeren, aluminium of emaille gaat het ook goed). Daarin wordt als eerste de brandewijn gegoten. Daarna de suiker, die de sterke smaak van de brandewijn iets verzacht. de citroenschil die er een tikje zuur aan toevoegt, en vervolgens de koffiebonen die er iets geraffineerds aan geven.
Ingredienten voor de "LA QUEIMADA GALLEGA"
1 liter brandewijn-
150 gram suiker-
2 stukken citroenschil-
10 of 12 koffiebonen-



het weer wordt steeds beter

Gaby aan het woord

de groep met de kathedraal in ogenschouw op de Monto Gozo
 

Ludo wordt vandaag 55 , hij zette op zijn beurt de ladies in de bloemetjes, gisterenavond



Geen opmerkingen:

Een reactie posten