maandag 19 mei 2014

Een fijn oefenweekend te Houffalize
Vrijdagmiddag kwamen de deelne(e)m(st)ers voor dit oefenweekend druppelsgewijs binnenvallen in het vakantiecentrum " Ol Fosse d'Outh " te Houffalize.  Sommigen stonden al te popelen om te starten, anderen waren nog op zoek naar iets om te eten.
Om 14.00 uur stipt was iedereen klaar om te vertrekken voor een opwarmertje van het weekend.  Vermits Houffalize werkelijk in een put ligt, was het onmiddellijk de kuiten en de billen pijnigen om de eerste hellingen te verorberen als nagerecht van onze maaltijd.  Eenmaal boven aan de windmolens in Bourcy hadden wij prachtige vergezichten over de regio.  In Bastogne bereikten wij ons uiterste punt om terug af te zakken naar onze startplaats.  Onderweg hebben wij even halt gehouden aan een Duits Oorlogskerkhof te Foy en was iedereen onder de indruk van de jonge leeftijd, waarop deze soldaten hun leven hebben geschonken voor hun vaderland.  Via nog enkele, pittige hellingen en een mooie afdaling konden wij na 53 km onze fiets een eerste keer op stal zetten en konden wij de nodige formaliteiten vervullen om onze kamers te betrekken.
Zaterdagochtend kwamen een aantal moedigen, die voor dag en dauw waren opgestaan ons vervoegen voor een drielandentocht, zodanig dat wij met een kleine 60 deelne(e)m(st)ers waren. Wij reden in drie snelheids- en afstandsgroepen richting Vielsalm om zo via een prachtig bos met kleine, maar soms steil klimmende wegen het dorpje Roth te bereiken, waar wij in het biermuseum, maar dan zonder ter plekke bier te drinken, onze pick nick konden aanspreken.  In Sankt Vith reden wij een stukje door Duitsland om dan verder in het Groot Hertogdom Luxemburg te komen, allemaal langs kleine wegen.  Het onderscheid in kwaliteit tussen de Belgisch - Waalse wegen en de Luxemburgse wegen was toch wel frappant.  Omdat het vrij warm werd met een stevige wind, kwam de bevoorrading onderweg goed van pas.  Door de verschillende groepen werden er respectievelijk 130, 111 en 83 km afgelegd en achteraf was het druk op de terrasjes in Houffalize.
's Avonds werden de nodige fietsverhalen uit het verleden opgediept, uiteraard met de nodige La Chouffes en recht evenredig met het aantal pintjes,werden de verhalen straffer en straffer.  Maar tussenin werden er door de vrienden, die wij ondertussen tijdens de Govakatochten zijn geworden, ook verhalen uitgewisseld over het lief en leed in de familie en ook dit kan deugd doen.
De laatste rit reden wij zondag richting de cĂ´tes de  Misramont,d' Hives om La Roche binnen te duikelen. Vandaar was het klimmen geblazen tot meer dan 660 meter hoogte op de Baraque Fraiture.  Op deze klim kon iedereen zich op zijn of haar tempo uitleven en zien hoe goed de conditie was.  En ik moet zeggen dat de meeste reeds zeer ver staan in hun voorbereiding van de verschillende Govakatochten.  Na een mooie afdaling door het bos, hebben wij onze bokes opgegeten in Wibrin.  Daarna hadden wij nog een klim vanuit La Chouffe over 3 km  als dessert .  Wanneer deze klim was verteert, konden wij in vliegende ( ? ) vaart naar onze uitvalsbasis, Ol Fosse d' Outh.
Achteraf werd er door de meeste deelnemers nog wat nagepraat bij een tas koffie en kon iedereen misschien wel wat moe door de kilometers en de voor sommigen wat korte nachtrust tevreden huiswaarts keren.
WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten