zondag 6 juli 2014

Recrea ++ Mulhouse Gérardmer

Vandaag onze eerste rit langs het westelijke front van Den Grooten Oorlog gereden.  Na een deugddoend ontbijt om 9 u vertrokken vol goede moed. Want de zon scheen, blauwe lucht overal en warm. Nochtans was er volgens verschillende weersvoorspellers, zowel Belgische als Franse veel regen en onweer te verwachten. Wel, die zaten er  volledig naast.  Enkel op de Col du Bramont, het hoogste punt van onze reis kregen we wat regendruppels (of was het zweet?).

Een echt mooie rit : open landschap, dorpjes, bossen, velden, korte beklimmingen wisselden elkaar voortdurend af. Aan het Lac de Kruth stonden Rudi en Fons ons vol entoesiasme op te wachten met overvloedig tonijnpasta, brood, salade, tomaat en ander lekkers. Vermeldenswaardig is de door Fons zelf gemaakte peperkoek, die lokte extra waarderende mmmms uit.  Alleen de vrouwentoiletten, daar liepen wat te veel wandelaars rond, vonden de dames.

Elk op zijn eigen tempo zijn we dan de Col du Bramont opgereden (15 km klimmen - 500 hoogtemeters- 956 m hoog) en de Col des Feignes sous Vologne (2 m lager dan de eerste).
En omdat we allen zo tevreden waren over onze prestatie, het landschap én het weer, hebben we aan het Lac de Longemer dan maar een terrasstop ingelast met een deugddoend plaatselijk biertje, frisdrank of koffie. Het moet gezegd dat de meer ervaren Govaka-deelnemers er vlot in slaagden een halve liter te bestellen...
Om halfvijf kwamen we dan tevreden aan in ons hotel  in Gérardmer : La Route Verte.  De apero lonkt al.. maar eerst douchen, want we ruiken toch wel een beetje naar zweet me dunkt.
Morgen een nieuwe dag en rit.  Ook nu wordt overvloedig regen voorspeld voor de komende dag, maar dat geloven we dus niet meer hé !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten