woensdag 9 juli 2014

recrea++ Metz- Verdun

Vandaag stonden we op onder een grijze hemel, maar het was droog. 't Is te zeggen, naar onze normen dan toch. Af en toe een druppeltje, daar malen we sinds gisteren niet meer om. Het was echter wel kouder en veel noordwestenwind die de hele dag tegendraads was.

Na een bezoek aan het Amercian Cemetary St Mihiel in Thiaucourt, indrukwekkend, begon de regen ons echter weer parten te spelen.  Bij aankomst in Les Eparges waren we allen opnieuw nat en koud. Gelukkig hadden  Rudi en Fons de locale Maire opgevorderd en die stelde ons graag de gemeentezaal ter beschikking. Weer lekker warm, een toilet, afwasfaciliteiten etc. En Leen wint  de prijs voor creatief omgaan met huis- tuin- en keukengerief : zij had in haar dagtasje een Föhn meegebracht. Iedereen maakte daar graag gebruik van om schoenen, truitjes, Kaweetjes  te (proberen) drogen.  Sommigen wisselden de natte kledij voor droge.   Op de foto Marie-Louise in actie met de Föhn.


Jammer genoeg kregen we in de namiddag nog meer regen en wind. Alle geplande bezoeken werden afgelast (Point X, mijnkraterveld Les Eparges). Zelf het hoogtepunt Ossuaire de Douaumont etc moesten we aan ons voorbij laten gaan. We hadden nog één doel : ons hotel L'Orchidée in Verdun bereiken voor we allen onderkoeld geraakten. Dat is net gelukt.
We hopen  uit de grond van ons hart dat de weergoden ons morgen beter gezind zullen zijn, want de langste rit van onze fietsreis staat op het programma : 127 km naar Reims.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten